Kampeeravonturen: leuke plekken in de vrije natuur

Overweeg een verblijf bij de Ariau Amazon Towers in Brazilië als je verlangt naar het wonderlijke midden van het Amazone-regenwoud. Deze boomhutvakantieaccommodaties bieden een unieke manier om de weelderige charme van het bos en de overvloedige wilde dieren te ervaren.

Voor iets extra unieks, denk eens Fun Places aan het Museum voor Middeleeuwse Martelinstrumenten in Praag, Tsjechië. Deze galerij toont een verkoelende verzameling gereedschappen die worden gebruikt om ongemak en straf te veroorzaken in de middeleeuwen. Het is een macabere trip naar de donkere elementen van de achtergrond.

Voor een dosis creatieve excentriciteit is het Museum voor Hedendaagse Kunst in Kanazawa, Japan, een goudmijn van progressieve kunstopstellingen en psychedelische tentoonstellingen. Het grensverleggende servicescherm zal uw begrip zeker op de proef stellen en uw creatieve verbeelding stimuleren.

Als u in België bent, neem dan zeker een kijkje in het Atomium in Brussel. Dit substantiële raamwerk, gemaakt om eruit te zien als een ijzerkristal dat 165 miljard keer is vermenigvuldigd, is een kunstwerk van geavanceerd ontwerp. Binnen ontdek je een galerij die de achtergrond van het Atomium en zijn functie tijdens de Wereldtentoonstelling van 1958 belicht.

Het Eiland van de Poppen in Mexico kan uw optimale locatie zijn. Of je het nu gelooft of niet, een bezoek aan dit eiland zal zeker de rillingen over je rug doen lopen.

De Dans Le Noir-eetgelegenheden in verschillende steden over de hele wereld bieden precies die ervaring. Het is een unieke methode om uw aannames over voedsel te testen en op een veel dieper niveau verbinding te maken met uw bevindingen.

Heeft u ooit de bedoeling gehad om de diepe, donkere zeeën te ontdekken zonder te spetteren? Het Seattle Aquarium maakt gebruik van een opwindende ervaring met zijn Underwater Dome, waar u een breed scala aan waterleven van dichtbij kunt observeren, terwijl u comfortabel volledig droog blijft.

Bent u een liefhebber van alle punten, levendig en eigenzinnig? De wegen zijn de wens van elke digitale fotograaf, en de gemoedelijke omgeving van de gemeenschap maakt het een uitstekend gebied om te verzadigen en te ontspannen in de aparte sfeer.

Ga naar het Museum of Bad Art in Massachusetts als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen. Deze unieke galerij zet zich in voor het verzamelen, behouden en herdenken van de meest verschrikkelijke kunst ter wereld. Het is een locatie waar ‘negatieve’ kunst in de schijnwerpers staat, en je zult het zelf ontdekken, gezien de grote grens tussen tovenaar en middelmatigheid.

Voor degenen die een voorkeur hebben voor het macabere: de Kapucijner Catacomben in Palermo, Italië, gebruiken een huiveringwekkende ervaring. De catacomben hebben honderden gemummificeerde lichamen en skeletsystemen die eeuwen teruggaan. Het is een angstaanjagend mooi en toch griezelig gebied dat een kijkje in het verleden biedt en een gevoel van respect voor de overledene biedt.

Voor degenen die van alle klassieke en ongewone punten houden, is het International Banana Museum in Mecca, Californië, een fascinerende terugkeer naar een verloren periode. Deze unieke galerij zet zich in voor alle aspecten die met bananen te maken hebben, inclusief een overweldigende collectie souvenirs met bananenthema, van posters en speelgoed tot outfits en gadgets voor de keuken.

Momenteel maken we een reis naar Cappadocië, Turkije, waar je een ballonvaart kunt maken over een uniek landschap van sprookjesachtige rookschachten en grotwoningen. De transcendente charme van dit gebied is de wens van elke digitale fotograaf, en er in een levendige ballon overheen zweven is een opmerkelijke ervaring.

Als je een volger bent van het vreemde en ongewone, dan is het Winchester Mystery House in San Jose, Californië, een must-bezoek. De residentie staat bekend om zijn labyrintische indeling, inclusief trappen die nergens heen leiden, deuren die rechtstreeks in muuroppervlakken uitkomen en geheime stromen.

Heb je ooit gefantaseerd om naar een stad te gaan die volledig bewoond wordt door huiskatten? Dit afgelegen vissersstadje staat bekend als ‘Cat Heaven Island’ en herbergt nog meer huiskatten dan mensen.

Als je een voorkeur hebt voor excentriek, kijk dan eens naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Deze galerij is een uniek kunstwerk op zichzelf, gemaakt door de fantastische muzikant Salvador Dalí. Het staat boordevol zijn psychedelische producties, van ontdooiende klokken tot bijzondere sculpturen, waardoor het een must-see is voor aanhangers van de progressieven.

Over kunst gesproken: bent u zich ooit bewust geworden van het ongewone Underwater Sculpture Park in Grenada? Deze unieke toeristische attractie omvat een verzameling sculpturen ondergedompeld in het kristalheldere water van de Caribische Zee. Het is niet alleen een interessante creatieve onderneming, maar het fungeert ook als een synthetisch koraalrif, dat reclame maakt voor het waterleven en de ontwikkeling van riffen.