Hoe kunt u uw evenementen live streamen op sociale mediaplatforms

Live streaming is een van de grootste innovaties die voortkomen uit het gebruik van internet. Sterker nog, een groter percentage van het internetverkeer wordt momenteel toegeschreven aan het live beschikbaar maken van hun evenementen voor het publiek. En de verwachting is dat het procentuele aandeel van het internetverkeer de komende jaren verder zal toenemen. Dus waarom is het streamen van je momenten naar de https://vinyadmedia.nl/product/tiktok-likes-kopen/ wereld online zo groot? De reden is dat er tal van voordelen verbonden zijn aan een live videostreamingplatform en live videostreamingservices.

Een van de redenen is dat door uw evenement live te maken, men in staat kan zijn om met aanwezigen in contact te komen. Deze aanwezigen zijn degenen die het live-evenement niet persoonlijk kunnen bijwonen, maar het via de streamingdienst kunnen bekijken. Dus in zekere zin kan worden beweerd dat ze aanwezig waren. De andere redenen zijn natuurlijk dat je de opkomst kunt verhogen en de gebruikerservaring kunt vergroten.

Het type evenement dat op platforms wordt gestreamd, hangt af van uw voorkeur. Je kunt een kookwedstrijd, een muziekconcert, een coachingsessie, een festival en zelfs een bruiloft presenteren, die snel aan populariteit wint. Natuurlijk zijn er, zoals eerder vermeld, een aantal platforms zoals Live uitzenden naar Facebook, Go Live Broadcast en andere sociale mediaplatforms zoals Twitter en YouTube en Periscope.

Sociale-mediasites zoals Facebook Live krijgen steeds meer de voorkeur als platform om live te gaan vanwege het grote aantal mensen dat er gebruik van maakt. Volgens de recente statistieken van 2017 zijn er wereldwijd ongeveer 2,46 miljard gebruikers van sociale mediasites. Dat is een enorm aantal potentiële kijkers voor uw evenement of zelfs potentiële bezoekers.

De meeste beschikbare platforms integreren steeds meer het gebruik van verschillende sociale-mediaplatforms voor directe livestreaming op meerdere platforms. Je hebt het over uitzendingen via Facebook live, YouTube Live, Twitter live en Periscope. Dat kan door gebruik te maken van live-uitzendplatforms en live streaming-apparaten.

Vereisten om live te gaan met deze services:

Afgezien van het identificeren van uw live streaming-platform/applicatie en het aanmelden, moet u natuurlijk over het volgende beschikken:

· Een betrouwbare internetverbinding
· Een krachtige computer/smartphone
· Een webcam of camera met een video-opnameapparaat voor het geval u een apparaat gebruikt

Omdat apparaten kunnen worden gekocht, of u kunt de platforms gebruiken die veel abonnementen hebben: basis-, premium- of enterprise-abonnementen. Er zijn enkele platforms die gratis proefversies aanbieden, vaak voor een periode van meestal 1 maand. Het grootste nadeel van gratis proefversies is dat ze beperkt zijn in termen van kenmerken en functies en dat je dus mogelijk beperkt bent tijdens het uitzenden.

Livestreaming van uw evenement

Nadat u het belang, de beschikbare manieren voor livestreaming en de benodigde vereisten kent, blijft alleen de actie zelf over, wat eenvoudig is. Als u een apparaat voor livestreaming heeft, is de eerste stap om uw apparaat aan te sluiten op een videobron of op de camera. Met één tik van de meegeleverde app kun je de titel van je evenement wijzigen, starten, stoppen en pauzeren en uitvoeren en andere functies en functies gebruiken. Er is een functie voor gelijktijdig streamen op meerdere platforms.

Facebook Live Stream-service gebruiken

1. Met je mobiele apparaat of computer met camera ga je naar de nieuwsfeed op de Facebook-app om te livestreamen. Er is een “live” optie waarop u moet tikken.